Mötesplats för topptursentusiaster

I takt med att intresset för toppturandet växer har det i Mellaneuropa dykt upp ett fenomen som kallas Nachtspektakel. Ofta innebär dessa att en grupp gemensamt i skenet av pannlampor tar sig till en hytta en bit upp i bergen, där en bit mat och kanske en öl eller två avnjuts. Ofta uppstår en skön mix av folk där alltifrån nybörjare till erfarna alpinister möts.

Till och med i Sverige har det börjat etablera sig liknande kvällsaktiviteter, där det sociala inslaget med eftersnack på något lokalt ställe är lika viktigt som själva turen. Dessa tillställningar innebär ett ypperligt tillfälle att träffa likasinnade, diskutera toppturer , utbyta erfarenheter, och prata prylar.

Vid vissa av dessa ges det genom samarbete med Dynafit Testcenter möjlighet att testa utrustning eller till och med låna en komplett uppsättning för de som inte har någon egen.

Förhoppningen är att det spontant kommer dyka upp fler liknande kvällsturer på fler ställen runt om i Sverige som blivit inspirerade av Åres välbesökta tisdagsturer.

Här på kartan kan ni följa utvecklingen i Sverige

nachtspektakel
Nachtspektakel Locations

Umeå

1

 1. Bräntberget
  Torsdagar 19.00

Åre

2

 1. Samling vid Bergbanan Åre torg
  Tisdagar 19.00

Funeäsdalen

3

 1. Funäsdalen tisdagar 17.00
  Ljungdalen onsdagar 17.00
  Se mer info på Helags Adventures

Stockholm

4

 1. Hammarbybacken
  Tisdagar 19.00

Östersund

5

 1. Ladängen, baksidan Gustavsbergsbacken på Frösön
  Torsdagar 19.00